Microsoft офіційно припинила підтримку Windows Phone

Про те, що корпорація Microsoft збирається поховати свою мобільну операційну систему, стало відомо досить давно. Настав момент, коли ера ОС Windows Phone офіційно підійшла до кінця. Власникам смартфонів під її управлінням не слід переживати, що їх пристрої перетворяться в цеглу. Але відтепер вони не будуть отримувати ніяких програмних оновлень та технічної підтримки.

 

Windows Phone 7 дебютувала в 2010 році в якості відповіді Microsoft на системи-конкуренти в особі iOS і Android. Цей реліз повинен був довести всьому світові, що керівництво компанії чуйно прислухається до побажань користувачів і готове запропонувати їм все найкраще не тільки на стаціонарних комп’ютерах, але й за допомогою мобільних пристроїв. WP була перш за все орієнтована на звичайних користувачів, а не на бізнес-сегмент ринку. Але в кінцевому підсумку операційну систему це не врятувало.

Оновлення під номером 8.1 вийшло в 2014 році та привнесло в операційну багато зручностей і цікавих функцій. Та було тільки одне маленьке «але»: смартфони під управлінням WP 7 цю ОС не підтримували. Шанувальникам Microsoft довелося купувати нові пристрої. Багато користувачів при цьому остаточно розчарувалися в подібній політиці та відвернулися від виробника на користь більш доброзичливих iOS і Android. Не врятувала ситуацію навіть співпраця з компанією Nokia, а також її часткове поглинання в подальшому.

Як би там не було, Microsoft не має наміру залишати мобільний ринок. Адже не за горами реліз нової версії операційної системи Windows 10 Mobile, яка повинна гармонійно доповнити екосистему корпорації з Редмонда. На її основі планується випустити лінійку нових смартфонів компанії.