Творець Android офіційно представив свій власний смартфон

Наприкінці березня ми розповідали вам про те, що засновник компанії Android та творець однойменної операційної системи Енді Рубін заснував компанію Essential й твердо вирішив створити свій власний унікальний смартфон. Енді навіть дражнив користувачів Мережі фотографіями цього самого смартфона, але подробицями про нього ділитися не поспішав. І ось, нарешті, відбулася офіційна презентація гаджета під назвою Essential Phone. Чим же він примітний на тлі конкурентів? У цьому ми з вами зараз і спробуємо розібратися.
 

По-перше, смартфон володіє практично безрамковим екраном, якщо не брати до уваги його нижню частину зі стандартними кнопками Android. У верхній же частині прямо в екран «врізається» 8-мегапіксельна фронтальна камера. Весь інтерфейс підлаштовується під неї, щоб не перекривалися ніякі елементи на екрані. За рахунок цього, створюється дивовижний ефект збільшення екрану, а співвідношення сторін при цьому дорівнює 19:10 замість традиційних 16: 9. Діагональ LTPS-дисплея має розмір 5,71 дюйма, а дозвіл його складає 1312 на 2560 пікселів. При цьому він може похвалитися непоганою яскравістю в 500 ніт.

Основна камера смартфона влаштована досить оригінально. По-перше, гаджет оснащений двома 13-мегапіксельними сенсорами. Перший знімає в RGB-діапазоні, а другий – в монохромному. Пристрій вміє фокусуватися за допомогою фазового і лазерного детектування. Камера здатна знімати відео з роздільною здатністю 4К з частотою 30 кадрів в секунду. У дозволі 1080р частота кадрів зростає до 60 кадрів в секунду, а в дозволі 720р – до 120 кадрів в секунду. Фронтальна камера володіє світлосилою f / 2.2, що дозволить знімати чудові Селфі, навіть якщо навколишнє освітлення далеке від ідеалу.

Але і це ще не все! Праворуч від двох об’єктивів основної камери розташовані магнітні контакти, до яких кріпиться додатковий аксесуар смартфона – 360-градусна камера, оснащена двома сенсорами з роздільною здатністю 12 мегапікселів, об’єктивами типу «риб’яче око» і чотирма вбудованими мікрофонами. Цей пристрій дозволить знімати відео з роздільною здатністю 3840 на 1920 пікселів і частотою 30 кадрів в секунду. Розробники запевняють нас, що в найближчому майбутньому будуть випущені додаткові аксесуари на кшталт зарядної станції Essential Phone Deck з магнітними роз’ємами, а також інші корисні пристрої для власників смартфона.

Краї смартфона обрамляє титанова рама, стійка до подряпин або згинання при падінні пристрою на землю. Задня ж кришка гаджета виконана з кераміки і пропонує на вибір користувача чотири колірні схеми: «чорна місяць», «зоряний сірий», «чистий білий» або «океанські глибини». Екран пристрою покритий Gorilla Glass п’ятого покоління. Ширина смартфона становить 71,1 міліметра, а важить він при цьому 185 грам. В якості центрального процесора Essential Phone використовує Snapdragon 835. Також на борту гаджета 4 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ постійної пам’яті, а ємність акумулятора становить 3040 мАг. Вартість смартфона складе 699 доларів (плюс ще 50 доларів, якщо ви захочете придбати 360-градусну камеру). У продаж пристрій надійде протягом найближчого місяця.